Nou op die lug

My musieklêer

21:10-22:00

Interaktief

Resepte

  • Geroosterde lamsblad met salsa verde en olyfroosterkoek
    Geroosterde lamsblad met salsa verde en olyfroosterkoek
    Saterdag 8 Februarie 2020
    Program: Reis sonder grense
    Gradering uit 10:
     
    (8 stemme)
  • https://mynhardt.co.za/

  • Bestanddele

    Lamsblad
    1.5 – 2 kg lamsblad, met been
    10 knoffelhuisies, skoongemaak
    200 g gerookte spek of pancetta
    10 vars roosmarynstokkies
    groot skeut olyfolie
    2 eetlepels gedroogde speserymengsel van jou keuse, of gedroogde heel koljander, growwesout en peper
    4 groot uie, in kwarte gesny
    handvol vars tiemie
    500 ml witwyn

    Olyfroosterkoek
    1 kg witbroodmeel
    1 eetlepel bruinsuiker of heuning
    15 ml sout
    1 pakkie droë gis
    50 ml olyfolie
    600 ml louwarmwater
    1 koppie olywe, ontpit

    Salsa verde
    Kappertjiesaad
    2 groot eetlepels ansjovis
    3 knoffelhuisies
    handvol vars basiliekruid, pietersielie en vars koljander
    groot skeut olyfolie
    sap van een suurlemoen
    sout en peper

    Metode

    Lamsblad
    Sny diep gate in die lam, en druk die knoffel, spek en roosmaryn in die holtes.
    Maak die speserymengsel fyn in ‘n stamper en vysel.
    Vryf die olyfolie en speserymengsel oor die lam.
    Plaas die lam en die res van die bestanddele in ‘n pot, en kook vir ongeveer 2 ure. Hierdie stap kan ook in die oond gedoen word.
    Haal die lam uit die pot, en dit braai oor mediumwarm kole vir 45 minute tot ‘n uur. Draai dit gereeld om.
    Bedien met salsa verde.

    Roosterkoek
    Meng al die droë bestanddele, en voeg die olie en louwarmwater by.
    Meng dit, en knie dan vir 10 minute.
    Voeg die olywe by, en meng weer deur.
    Bedek die bak, en laat dit rys tot dit verdubbel.
    Knie dit af, en sny die deeg in sowat 16 stukke.
    Vorm balle en plaas dit op oppervlakte wat met olie gesmeer is.
    Laat dit weer rys vir 20 minute.
    Braai dit op die rooster oor mediumwarm kole, en draai dit gereeld om tot gaar gebak.

    Salsa verde
    Kap alles fyn en meng dit goed saam.

Hoeveel sterre gee jy hierdie resep?
* Verpligte velde

Stuur die resep aan n vriend


STUUR