Nou op die lug

Deurnag (Saterdag)

00:00-05:00

Empty

Interaktief

Resepte

  • Anél Potgieter lamtjops op drie maniere
    Anl Potgieter lamtjops op drie maniere
    Saterdag 30 November 2019
    Program: Reis sonder grense
    Gradering uit 10:
     
    (13 stemme)
  • Bestanddele

    Suurlemoen en knoffel marinade vir lamtjops
    4 - 6 lamtjops
    sap van een suurlemoen
    3 eetlepels goeie olyfolie
    1 knoffelhuisie, fyn gerasper
    ½ teelepel sout
    ½ teelepel swartpeper

    Tandoori-lamtjops
    4 - 6 lamtjops
    1 koppie joghurt
    1 - 2 eetlepels masala / kerriepoeier (hang af hoe sterk jy dit wil hê)
    1 teelepel vars gemmer, gerasper
    ½ teelepel vars knoffel, gerasper
    ½ teelepel sout
    ½ teelepel swartpeper

    Sosatie-lamtjops
    4 - 6 lamtjops
    1 koppie water
    2 eetlepels suiker
    2 eetlepels kerriepoeier (ek hou daarvan sterker)
    1 teelepel sout
    1 teelepel borrie
    2 eetlepels appelkooskonfyt
    1¾ koppie asyn
    2 teelepels mielieblom, gemeng tot ’n pasta met water

    Metode

    Suurlemoen en knoffel marinade vir lamtjops
    Meng al die bestanddele en marineer die tjops daarin vir minstens twee ure.
    Braai die tjops oor mediumwarm kole, en bedruip dit deurentyd met die marinade.

    Tandoori-lamtjops
    Meng al die bestanddele en marineer die tjops daarin vir minstens twee ure.
    Braai die tjops oor mediumwarm kole, en bedruip dit deurentyd met die marinade.

    Sosatie-lamtjops
    Meng al die bestanddele, behalwe die asyn en mielieblom, in ’n kastrol en bring tot kookpunt.
    Kook vir 5 minute.
    Voeg die asyn by en laat dit afkoel.
    Voeg dit oor die tjops, en laat dit daarin marineer vir minstens 1 tot 2 dae. (Behou 'n bietjie van die sous vir opdiening)
    Braai die tjops oor mediumwarm kole, en bedruip dit deurentyd met die marinade.
    Voeg die mielieblom by die sous wat behou is, vir 'n paar minute en bedien saam met die tjops.

Hoeveel sterre gee jy hierdie resep?
* Verpligte velde

Stuur die resep aan n vriend


STUUR