Resepte

  • Lucky Star Asiatiese soetrissiekoolslaai
    Lucky Star Asiatiese soetrissiekoolslaai
    Dinsdag 21 Mei 2019
    Program: Oggend op RSG
    Gradering uit 10:
     
    (11 stemme)
  • Bestanddele

    Koolslaai
    1 x 400 g blikkie Lucky Star Sardyne in Soetrissiesous
    1 ui, geskil en fyngekap
    1 groot wortel, geskil en gerasper
    1 geel soetrissie, ontpit en fyngekap
    1 groen appel, stronk verwyder en in dun skyfies gesny
    1 babarooikool, fyngesny
    1 babagroenkool, fyngesny
    2 sprietuie, skuinsgesny
    handvol vars koljander, gekap
    2 eeetlepels (30 ml) grondboontjies, grofgekap (opsioneel)

    Slaaisous
    2 eetlepels (30 ml) heuning
    ¼ koppie  (60 ml) druiwesaad- of kanolaolie
    ¼ koppie (60 ml) appelasyn
    1 eetlepel (15 ml) sojasous
    1 eetlepel (15 ml) gladde grondboontjiebotter
    1 vars knoffelhuisie
    1 cm stukkie vars gemmer, geskil

    Metode

    Dreineer die sardyne en haal dit uitmekaar, maar behou die sous.

    Koolslaai
    Voeg die ui, wortel, soetrissie, appel, kool, sprietuie en die helfte van die koljander in ’n groot slaaibak.

    Slaaisous
    Voeg al die slaaisousbestanddele en die sardynsous in ’n voedselverwerker, en meng goed,
    Gooi dit oor die slaaibestanddele en roer deur.
    Plaas die sardyne bo-op en garneer met die oorblywende koljanderblare en grondboontjies.

Hoeveel sterre gee jy hierdie resep?
* Verpligte velde

Stuur die resep aan n vriend


STUUR