Resepte

Soek Vir Resepte

Soek

Jy hoef nie al die velde hieronder te gebruik om 'n resep te soek nie. Hoe minder velde jy gebruik, hoe beter sal die soekresultate wees. As jy byvoorbeeld 'n resep soek wat op Tjailatyd uitgesaai is, kies slegs TJAILATYD in die aftuimelkieslys en klik op SOEK. Al die resepte wat op daardie program uitgesaai is, sal dan verskyn. As jy lus vir iets wat byvoorbeeld hoender in het, kies slegs HOENDER in die Bestandele aftuimelkieslys en niks anders nie. As jy alles probeer het en jy kry steeds die resep waarna jy soek nie, probeer dan 'n sleutelwoord.

Datums
calendar calendar

Keurresep

  • Bulgaarse Koring Pilaf met botterskorsie en rosyne
    Bulgaarse Koring Pilaf met botterskorsie en rosyne
    Saterdag 23 Maart 2019

    Program: Brkfis met Derrich

    Porsies: 4

    Gradering uit 10:
     
    (10 stemme)
    Twitter Facebook
  • Wenke vir Pilaf met verskillende graansoorte:
    250 ml Quinoa benodig 375 ml vloeistof
    250 ml Gars benodig 775 ml vloeistof
    250 ml Rys benodig 500 ml vloeistof

    ‘n Pilaf of Pilau is ‘n rysdis van Oosterse afkoms en word tradisioneel gaargemaak in aftreksel met die byvoeging van speserye, kruie & ander bestanddele. Bulgaarse koring het ‘n lae vet inhoud, is ryk aan minerale soos magnesium en yster en is ‘n goeie bron van plant-gebaseerde proteine.

  • Bestanddele

    30 ml botter
    20 ml olyfolie
    2 medium grootte uie, fyngekap
    500 ml botterskorsie, in blokkies gesny (1cm x 1cm)
    250 ml bulgaarse koring
    2 naeltjies, heel
    1 takkie vars roosmaryn
    1 heel kaneelstokkie
    1 lourierblaar
    250 ml groente aftreksel
    sout en peper
    125 ml rosyne
    1 medium grootte pan met ‘n deksel

    Metode

    Spoel die bulgaarse koring af in ‘n fyn sif met koue water.
    Verhit die botter en olie in ‘n mediumgrootte pan en soteer die uie en botterskorsie oor ‘n medium hitte vir ongeveer 10 minute, of tot die uie sag en deurskynend is.
    Voeg dan die naeltjies, roosmaryn, kaneel, lourierblaar en koring by.
    Roer liggies tot al die bestanddele eweredig bedek is met olie.
    Braai die mengsel dan vir ‘n verdere 3 minute terwyl jy gedurig roer sodat die koring effens verbruin.
    Voeg die aftreksel by, geur met sout en peper en bring tot by kookpunt.
    Plaas dan die deksel bo-op die pan en verlaag die hitte.
    Laat die koring vir 15 minute prut.
    Voeg die rosyne by en roer goed deur.
    Bedek weer met die deksel en prut vir ‘n verdere 5 minute.
    Gebruik ‘n vurk om die pilaf deur te roer.
    Bedien warm.

Hoeveel sterre gee jy hierdie resep?
* Verpligte velde

Stuur die resep aan n vriend


STUUR